7 съвета при избора на апартамент ново строителство: Изграждане на вашия мечтан апартамент

Покупката на апартамент ново строителство може да бъде вълнуващ етап в живота, но при толкова много налични опции откриването на желания дом може да се превърне в непосилна задача.

При избор на нов апартамент има различни фактори, които е добре да вземете предвид. В тази статия ще ви дадем седем съвета, които да ви помогнат да се ориентирате в процеса на избор. Така ще можете по-лесно да намерите мечтаният апартамент в София или друг желан от вас град, който да отговаря на вашите предпочитания и начин на живот.

Апартамент ново строителство – защо да го изберем
Докато при старите сгради често заради остарялото строителство се наблюдава занижена енергийна ефективност с остарели комуникации и западнали общи пространства, то новите сгради предлагат модерни удобства и добре поддържани външни и вътрешни общи части.

Апартаментът ново строителство ви дава възможност да персонализирате и оформите модерното и добре проектирано жилищно пространство според вашите желания.

Сред многобройните ползи при избор на апартамент ново строителство са: енергийно ефективни функции, възможност за закупуване на паркомясто, бонус удобства като вътрешна детска площадка, места за отдих , красиви панорамни гледки и други.

Повече по темата може да прочетете в нашата статия „Защо покупката на апартамент ново строителство е добър избор“.

7 съвета при избора на апартамент ново строителство

Добре е още в началото на това начинание да определите локацията от интерес за вас и основните критерии, които тя изпълнява и би трябвало да удовлетворява.

Изберете местоположение и го проучете
Освен вашия топ избор за квартал ви съветваме да проучете и всички други квартали, които по някакъв начин удовлетворяват основите ви критерии за място за живеене. След като се спрете на квартал е препоръчително да проверите следните фактори:

има ли близки основни удобства, които са важни за вас като близост до работно място, спирки за градски транспорт, училища, хранителни вериги, спортен или търговски център, които да отговарят на вашия начин на живот;
безопасността и потенциала му за растеж и развитие, за да сте сигурни, че правите разумна инвестиция.
Когато се запознаете подробно с локацията и съществуващите  обекти в района, в който обмисляте покупка на вашия апартамент, ще може да прецените как е вероятно да се измени околността през следващите години. Това ще ви даде насоки какво ще е потенциалното въздействие на тази промяна върху качеството ви на живот и стойността на имота.

Определете бюджет
Определете и бюджет, който да ръководи търсенето ви. Помислете за вашите месечни приходи, разходи и всички допълнителни разходи, свързани със закупуването на нов апартамент. Обмислете и дали бихте се възползвали от опции като кредит или изплащане на имот и проверете какви са възможностите за вас. Това ще ви помогне да стесните търсенето и ще ви спести време за гледане на имоти, които надхвърлят значително определения от вас бюджет.

Консултирайте се с експерт
След като сте определили важните първи фактори – бюджет и локация,  в ранен етап, можете да стесните търсенето си върху имоти, които отговарят точно на тях. Използвайте помощта на експерти по недвижими имоти или директно се свържете с инвеститора, за да съберете акуратна информация за подходящи за вас апартаменти.

Обмислете отговаря ли жилището на вашите нужди
След като сте достигнали етап оглед на имот или неговия план, отделете време, за да помислите как ще използвате пространството; дали разположението на стаите ще е подходящо за вас и вашето семейство. Сравнете разпределението на помещенията и в други проекти.

При избор на апартамент ново строителство е добре да се помисли и за размера и оформлението на жилището и дали отговарят на вашите нужди.

Ако търсите двустаен апартамент в София, например, помислете от колко пространство имате нужда за вашето семейство или начин на живот. Обърнете внимание на естественото осветление и цялостната естетика в апартамента и сградата. Представете си как може да го персонализирате до най-малките детайли и стигнете дори до мебели, цветови схеми и облицовки. Това ще ви помогне по-ясно да оцените оформлението и да сте сигурни, че е функционално и отговаря на вашите специфични нужди.

Обърнете внимание и на сградата

Ключов съвет при избор на нов апартамент е да обърнете внимание и на самата сграда, а не само на жилището. Апартаментите ново строителство често осигуряват и много допълнителни удобства, които да подобрят качеството на живот. Тези удобства могат да включват фитнес център, басейн, подземен паркинг, вътрешна градина или детска площадка. Те добавят стойност към вашето жизнено изживяване и спомагат вашия мечтан апартамент да още по-привлекателен. Но те често могат да ви объркат и затруднят, когато настъпи момент да вземете решение. Препоръчваме ви да направите списък с важните за вас удобства по две причини: за да знаете какви месечни разходи към вашия бюджет ще отиват за тях; за да можете да приоритизирате важните за вас при сравнение на харесаните имоти и да направите информиран избор.

Проучете компанията изпълнител
Не пропускайте и следния изключително важен съвет - внимателно проучете строителната компания зад проекта на харесания от вас апартамент ново строителство. Потърсете предишните им проекти, прочетете отзивите на клиентите и проверете качеството на работата им. Уважавана и опитна компания е по-вероятно да достави висококачествен и добре проектиран апартамент, който издържа изпитанието на времето.

Търсете апартаменти, построени от реномирани компании, които следват всички законови изисквания и са известни с вниманието си към детайла и използването на висококачествени материали.

Не се колебайте да задавате въпроси
Препоръчително е да проверите и какви са гаранционните условия по обекта и какви потенциални проблеми покриват. Не се колебайте да задавате въпроси и да търсите разяснения за всякакви съмнения, които може да имате. Проверете дали апартаментът в ново строителство се предлага с гаранция, която покрива потенциални дефекти. Освен това, попитайте за следпродажбено обслужване и поддръжка. Надеждната строителна компания трябва да реагира на всякакви притеснения и да предложи навременна помощ, когато е необходимо.

Това бяха нашите полезни съвети при избор на апартамент ново строителство:

1. Определете локацията и я проучете
2. Дефинирайте своя бюджет
3. Използвайте помощта на имотни специалисти и онлайн платформи
4. Обмислете отговаря ли апартаментът ново строителство на вашите нужди
5. Обърнете внимание дали сградата има всички желани от вас удобства
6. Проучете компанията, работеща по проекта
7. Не се притеснявайте да задавате въпроси 

Изборът на апартамент ново строителство е вълнуващо начинание, което изисква внимателно обмисляне, определяне на нужди и бюджет, и проучване.

Следвайки полезните съвети как да изберете апартамент ново строителство, които разгледахме в статията, може да откриете имот, отговарящ на вашите нужди, който да се превърне в мечтания от вас дом. 

Разгледайте проектите ни и се свържете с нас, за да ви помогнем да изберете мечтания дом.