10 кътчета от света, достойни да участват в приказка

10 кътчета от света, достойни да участват в приказка

„Като в приказка“ би възкликнал всеки, озовал се на някое фантастично красиво и неповторимо място.


Много са тези локации по света, достойни за приказен декор.


Заповядайте с нас на виртуално пътешествие из 10-те кътчета на света, достойни да участват в приказка.Сякаш излязъл от приказката „Красавицата и звяра“, Колмар е вдъхновяващо малко градче в североизточна Франция. В него почти няма автомобилен трафик, за да можете спокойно да потънете в приказната атмосфера. Както знаете, в приказките задръствания и клаксони няма.


 


„Памуковият замък“ е природен феномен в Югозападна Турция. Горещите извори Памуккале извират от недрата на планината и в изумителни каскади се спуска надолу по поредица от около сто тераси.


Водните струи са издълбали терасите и във вдлъбнатините са образували топли водни басейни. Всичко е ослепително бяло заради съдържащия се във водата варовик. Самата Клеопатра се е къпела там.


 


Този зашеметяващ виадукт вече е бил част от приказка – тази за Хари Потър. Именно оттук минава влакът за Хогуортс, в който се возят бъдещите магьосници.


Иначе съоръжението е построено през 1898 г. и до днес по него минава железопътна линия.

 


Построена в каньон, тази катедрала спира дъха на  посетителите. Внушителна сграда, разположена сред още по-внушителен природен декор...


  1. море, Малдивите

Небе, обсипано с безброй звезди, а под него – море, обсипано с безброй звезди. Не, няма грешка. На един от малдивските острови в морето сякаш светят хиляди звездички.


Всъщност, не са звездички, а планктон. Планктон като от приказките.


В България може и да нямаме такива живописни замъци, но можем да отскочим до съседна Румъния, където да се полюбуваме на тази прелест.


Сигурни сме, че ако Дисни беше видял Пелеш, щеше да настани там спящата красавица.

 


Като заговорихме за Спящата красавица, ето замъкът, послужил за вдъхновение в Дисниленд.


Сега там никой не спи, напротив, мястото е доста оживено, защото това е един от най-посещаваните замъци в цяла Европа.


 


Обърнете внимание на малките оранжеви човечета на снимката. Това всъщност са реални хора, а нереалното е размерите на кристалите в тази мексиканска пещера.


Сякаш се разхождате по огромно бижу.    


Причудливите баобаби са сякаш от друга планета. В тази част на Мадагаскар оформят гора, превърнала се в любимо място за туристите.


И как иначе, такива дървета има само в приказките.

 


Ето още едно кътче, което вече си има приказка – тази за Индиана Джоунс. Незабравимият храм е издялан в розовите скали на местността Долината на Мойсей преди повече от 2000 години.


 


Като от приказките… но както тези места са на живо и съвсем в реалния свят, така и SlowLifeе достижима честота на живот!