12 стайни растения за лека нощ

12 стайни растения за лека нощ

Със свобода, книги, цветя и луната, кой не би бил щастлив?

Оскар Уайлд


Имате свободата да изберете собствения си дом, който да изпълните с любов,  книги и през чийто прозорец всяка вечер да виждате луната. Какво повече ви трябва за пълното щастие? Една цветна градина. Защото онова, което прави дома истински красив, са неговите обитатели.

Когато правим своя избор за „цветни обитатели“ ще се изненадаме от множеството им неподозирани качества и влияние върху атмосферата, човешкото спокойствие и здраве. Цветята в спалнята заслужават специално внимание и подбор, тъй като следва да ни правят компания в най-съкровеното ни място за уединение. Все пак „ние сме едно с природата“ и нека го напомняме на сетивата си, винаги щом можем. Дори докато спим, а тялото ще ни се отблагодари със спокойствие, бодрост и удовлетворение.Изборът винаги е стремеж към по-добро!

Запознайте се с разнообразните качества на растенията, отворете сетивата си и направете правилния избор, като помислите за себе си и съня си – просто защото е здравословно.

За цветето Хлорофитум може смело да се заяви, че е едно от най-пречистващите въздуха цветя. Премахва повече от половината химически вещества във въздуха с потенциал за образуването на ракови клетки. Произлизащ от Южна Америка, Хлорофитумът ще внесе екзотичен привкус в спалнята в случай, че решим да заложим на него.Спатифилумът, или Лилия на мира, наистина символизира спокойствието и мира с нежните си бели цветове. Има качеството да поглъща замърсителите от въздуха и нормализира влажността в стаята. Смята се, че прогонва самотата. Е, толкова много ползи срещу растение, което изисква твърде малко!

Наред с многобройните си благоприятни свойства, Алоето намалява количеството на токсичните вещества, както и тези, отделяни от някои мебели. През нощта произвежда кислород и поглъща въглероден диоксид. Бодрост, свежест и уединение с Алое!За цветето Каланхое е известно, че през нощта отделя кислород и облекчава депресивни състояния. Най-добрата комбинация от качества за спалнята!Всички добре познаваме Здравеца. Той има способността да елиминира микробите, обогатява въздуха и премахва вътрешното напрежение. Особено полезен е при безсъние, но трябва да се внимава при позиционирането му, тъй като има силен аромат.Сансевиера е идеалното растение за спалнята. Благодарение на вечнозелените си листа, то поддържа оптималното ниво на кислород в закрито помещение.Кактус. Малцина знаят, но той е изключително подходящ за спално растение. Убива бактериите, намалява вредното йонизиране на въздуха и предпазва от електромагнитни излъчвания.Лаврово дърво. Сигурно сте виждали в някои филми как родители или детегледачки преди векове са украсявали бебешките люлки с клонче от лаврово дърво. Така е, защото се счита, че то е най-добрият лек за безсъние при децата.Лавандула. Тя е растението, най-известно с това, че редуцира стресовите нива в човека и влияе положително върху съня. Синергия от цвят, аромат и релаксираща енергия!Камелията не може да бъде сбъркана с нежните си червени цветове, особено подходящи за характера на спалята. Този японски привкус ще зареди стаята с изобилие от дзен хармония. Липсата на мирис я прави още по-предпочитана за стаята, в която спим, особено за чувствителните хора, склонни към алергии.Мушкато. Това цвете е любимо на всички. Гледа се лесно, редуцира стреса, а при наличието му в спалнята можем лесно да си откъснем листенца и да си приготвим успокояващ чай с един от най-ароматните вкусове, отгледани от нас!Жасмин. Това цвете с екзотично внушение и приятен аромат е с успокояващ ефект върху тялото и ума. Освен дълбок сън вечерта, бдителността и производителността на следващата сутрин са резултат от неговото влияние.

Чудно, но факт! Растенията имат свойства, които ни влияят, без да се замилсяме. Изберете тези, с които ще получите уединението си и естетическата визия за вашите Slow моменти в спалнята! Нека не подценяваме силата на цветята – тяхнoто Slow Life излъчване!