5 есенни Slow Life места от България

5 есенни Slow Life места от България

Есента е по-хубавият вариант на лятото. Все още е топло, но не е горещо, можеш да си навън целия ден без риск от прегряване и природата ни се представя в най-хубавите си цветове.


А нашата страна, с всичките си красиви кътчета, ни предлага истинско пиршество за сетивата. Само трябва да им дадем време да се наслаждават.


Вижте къде:


Горещите минерални извори в с. Баня край Банско

Истински релакс за тялото и ума е да се потопиш в горещ басейн на открито. Ако успеете да се измъкнете за кратко пътешествие през седмицата, е много вероятно вие да сте единствените посетители, за пълен релакс.


Пещерата “Леденика” край Враца


Самият път до там, който бавно пъпли нагоре из най-живописната част на Балкана ще ви помогне да се свържете с духа на планината.


Край самата пещера “Леденика” ви очакват облагородено спокойствие и голяма поляна, на която да се порадвате на есенните слънчеви лъчи.


Внимавайте при слизането, има опасност да останете без дъх заради хубави гледки.


На брега на Дунава край Видин


Дунава има скрита сила, която сякаш подценяваме. Водите ѝ минават през почти цяла Европа и носят със себе си енергията на много народи.


Когато стигне нашата територия, край нея се подреждат малки селца и градове, които често остават извън популярните туристически маршрути.


Но те има какво да ни разкажат и научат. Отделете време и разгледайте крепостта Баба Вида - единствения запазен средновековен замък у нас.


И се вслушайте в историите, които Дунава има да ни разкаже…


На разходка из Витоша


Най-близката до София планина има какво да ни предложи, макар все да си мислим, че е прекалено близо и прекалено “градска”.


По пътеката между хижа Алеко и Бистрица може да срещнете не само някой познат, но и така търсенето вътрешно спокойствие, което само планината може да даде.


А шумът от стъпките ви по изсъхналите листа действа по-добре и от медитация. Опитайте.

Уикенд в с. Жеравна

Старият стил на къщите, калдъръмът, цветята по прозорците... Жеравна е кътче от рая, отворило портите си за всеки, който не иска да бърза, не иска да говори по телефона и не иска да разменя спокойствието и усмивката си за преходни и материални “блага”.


Насладете се на най-красивия сезон без да бързате, широко отворили сетивата си за красотата на живота.