5 идеи за коледни подаръци със Slow Life характер

5 идеи за коледни подаръци със Slow Life характер

Струва ли ви се, че коледните празници понякога се превръщат в състезание по купуване на вещи, в хранене и безсмислено прекарани няколко почивни дни?


А настроението по-скоро идва като истински празник на духа, на душата, на сетивата.

Уж се събираме със семейството си, но вместо радост, често си носим просто огромни подаръци.

Но хубавото е, че Коледа е всяка година, защото имаме шанс да променим нещата в мига, в който усетим, че нещо не е както трябва.


И ако миналата година сте прекалили с вещите, тази година можете да компенсирате, като поднесете на близките си хубави, съдържателни подаръци, с които да зарадвате повече душите им, отколкото очите.

И изобщо имаме шанс да започнем да празнуваме Коледа по новия стар начин, в който внимание обръщаме на преживяването, шегите и, защо не, семейните коледни песни, вместо на опаковките и цените на подаръците.

А пък ако успеем да разпрострем това простичко, но истинско празнуване на Коледа върху целия ни живот, всички бихме били по-щастливи, по-спокойни и по-хармонични.

Ето какво можете да подарите на близките си, за да започнем всички още тази Коледа по-хубав живот на бавни обороти.


Колекция книги

Една книга се чете за два дни. Но колекцията книги е като обещание за по-дълго преживяване. Луксът да се отпуснеш вечер с книга в ръка и да знаеш, че до теб има поне още една част от същото – на това му се казва „бавен“ подарък.

 

Преживяване

Най-големите крадци на време в днешния свят са екраните. Таблетите, телевизорите и телефонът са най-лесното забавление и винаги посягаме към тях, когато скучаем. Това обаче ни лишава от възможността да опитваме и преживяваме нови неща с останалите си сетива, не само с очите.

Затова предлагаме да подарите преживяване, като например курс по рисуване или сладкарство за любители.

Да се върне човек към забравено хоби eнай-прекият път към истинското щастие.


Време

Купуваме подаръци, за да компенсираме отсъствието си  от живота на децата си, на родителите си. Затова времето, прекарано заедно, е най-хубавият подарък.

Подарете пътешествие или пък билети за концерт, на който да отидете заедно. Това ще се помни цял живот, а не скъпата вещ.


Музика

Спомняте ли си когато музиката не беше толкова леснодостъпна? Пoмните ли вълнението от новия албум, на който отделяхме цялото си внимание? Трепета, с който отваряхме кутията, пускахме го и му се наслаждавахме – само на него, от първата до последната песен.

Сега вече рядко купуваме албуми, но сред любимите ни хора винаги има поне един меломан, който ще оцени покупката на лимитирана серия албум само за ценители.  

Подарете музика на близките си, така ще зарадвате душите им.


Кутийка вкусотии

Това е последната „непредметна“ идея за коледен SlowLife подарък. Може да му се струва на някого ненужно да се подарява храна в този изобилен период, но говорим за малки, ръчно приготвени вкусотии като френски макарони или шоколадови бонбони.

Освен че ще зарадвате някой, който цени вкуса на живота, ще подкрепите и производителите на тези малки съкровища. А това ще направи Коледа още по-сладка.