5 идеи за slow life пролет

5 идеи за slow life пролет

Всички имаме любими пролетни занимания – разходка в парка, почистване на дома и града, обяд и бира на открито, осигуряване на beach body. Предлагаме ви малко идеи за този сезон, които могат да добавят допълнителни приятни преживявания.


Рафтинг

Едно занимание, което не изисква специални умения, затова пък ще ви даде няколко часа активно движение сред природата, капка екстремност и много смях. Поканете трима-петима приятели и идете до Кресна през май, когато е най-пълноводният пролетен месец. Забавлението е почти гарантирано, дори да не си падате по подобни занимания.


Декорация на дома

Не просто чист, но и красив дом. Дали ще е с няколко цветни възглавници, ново растение, люлка на терасата или просто огромна ваза с коркови тапи – свежестта в жилището ще се пренесе и в настроението ви.


Извадете велосипеда

Или тротинетката, или лонгборда. Традиционно, но важно – да усетите вятъра покрай ушите си и да отворите дробовете си. Докато карате нещо на собствени мускули. Обиколката на парковете в София е задължителна, ако имате велосипед.


Опознайте нов жанр литература

Никога не сте чели научна фантастика и не ви е интересно? Но и никога не е късно да преоткриете Дъглас Адамс или Айзък Азимов и да установите, че фантастичният елемент е само прикритие за блестящо представяне на базисни житейски въпроси. Но дали ще изберете магическия реализъм на Борхес, Маркес и другите южноамериканци или просто Джейми Оливър, няма голямо значение, важното е да ви носи удоволствие.


Сгответе си без рецепта

Всички познаваме напрежението на рецептите – всичко трябва да е нарязано, сварено и издадено по канон. Просто вземете продуктите, които ви се ядат, смесете ги в пропорции по усет, сложете любимата си подправка, не мислете за калориите, а ако се тревожите че нямате готварски талант – изсипете малко вино или коняк в гозбата, това често превръща кулинарните провали в успехи.