9 есенни традиции със семействотo

9 есенни традиции със семействотo

Есента става любим сезон на все повече хора. Топлите дни, хладните вечери, възможността да използваш целия ден, а не да се криеш от горещината още в 10 часа сутринта, уютът на неделните сутрини – как да не обичаме есента.

 

Подсещаме ви за 8 разкошни неща, които можете да правите всяка есен, за да вземете най-ценното от нея – красотата на природата, вкусните плодове и спокойствието.

 

Гроздобер

 

Цялото семейство може да прекара златни мигове, ако се впуснете в приключението, наречено гроздобер. Дори да нямате собствени насаждения, сме сигурни, че ще намерите на кого да помогнете.

Порадвайте се на златните гроздове, събрали в себе си сладостта и слънцето на лятото… Ще ви топлят, когато завали сняг.

 

Ябълки

 

Събирането на ябълки в двора на баба също може да се превърне в своеобразна традиция. Направете ябълков сок или се научете да правите сайдер. Когато си го направил с ръцете си, винаги е по-вкусно.

 

Украса на дома с есенни листа

 

Жълто, червено, дори лилаво – цветовете на есенните листа са във всички топли нюанси на земята. Направете си букет от есенни листа и ги сложете в подходяща ваза. Цялото помещение ще „грейне”.

Ако имате деца, на тях ще им е приятно да направят апликации с есенни листа. Лесно се залепват с лепило.

 

Тиквен фенер

 

Традицията плод да се превръща във фенер не е само американска. Сигурно си спомняте динените фенери от нашето детство. Сега просто можем да направим фенер в още един сезон.

 

Ако страшните лица не са ви по вкуса, винаги можете да изрежете други фигури в кората на тиквата и да се порадвате на шарените светлинки.

 

Крем супа от гъби

 

Есента е времето на супите и топлотата. Изберете си някоя студена съботна сутрин и направете ароматна супа от няколко вида гъби.

Сигурни сме, че ще преоткриете любимото си есенно ястие.

 

Есенни пейзажи

 

Не пропускайте всяка възможност да се наслаждавате на есенната окраска на дърветата. Дългите разходки сред природата ще ви помогнат и да се справите със стреса.

 

Куп есенни листа

 

Няма по-голямо удоволствие от това да се „бухнеш” в куп есенни листа. Да ги хвърляш нагоре, да заровиш крака в тях, да си спомниш, че си бил дете, което се е радвало на малките-големи чудеса на природата.

 

Четене на свеж въздух

 

Само си представете  удобно кресло, дебело одеало, чаша чай и интересна книга. Можете да се разположите на балкона, пред широко отворения прозорец или на двора.

 

Маскен бал

 

Традиционният маскен бал за Вси светии е католическа традиция, която се хареса на всички по света.

 

Оставете предразсъдъците, вземете костюмите и се маскирайте. Забавно е.

 

Накратко, възползвайте се максимално от щедростта на есента  тя е вкусна, топла, шарена, примамлива, обещаваща. Нека се потопим в бавната ѝ сладост, ценейки всеки хубав ден от есента.