Ароматерапия за настроение и продуктивност

Ароматерапия за настроение и продуктивност

Ароматерапия за настроение и продуктивност

Отдавна заменихме аромата на гора, на бор и на озон с мирис на бензин, на прах и на пренаселена улица.

Лишихме сетивата си от естествените начини за отпускане, пречистване и подобряване на настроението и напразно търсим какви ли не стимуланти на ума и усещанията.


А всичко е толкова простичко. Само отново да забавим ход, да си припомним истински важните неща, да си спомним отдавна забравени познания и ще разберем, че това, от което се нуждаем, се крие на мястото, от което избягахме – спокойствието на природата.


Естествените природни аромати крият в себе си неподозирана сила да въздействат на ума и усещанията ни така, че да се почувстваме отново по-добре, по-концентрирани и по-продуктивни.


Можете да опитате ароматерапията като част от ритуала ви за спокойствие след края на усилен работен ден или пък точно преди важна среща.


Иска се само за миг да поспрете, да обърнете поглед навътре към себе си и да вдишате дълбоко аромата, подходящ за съответната ситуация:


 

Лимон


Ако се чувствате ядосани, разтревожени сте или ви липсва енергия, стимулиращата свежа миризма на лимона ще помогне да дойдете на себе си.


Ароматът на лимон помага и когато се борите с настинка или грип –той може да бъде не само витаминозна напитка, но и свеж аромат за атмосферата у дома.


Лавандула


Ароматът ѝ ще ви помогне да се отпуснете след тежък ден. Помага и при главоболие, и мигрена. Настанете се удобно и се насладете на приятния ѝ аромат.  

Жасмин


Нежният му мирис успокоява нервите и подобрява самочувствието. Помага ви да се чувствате по-уверени в себе си, вдъхва оптимизъм и възвръща енергията.


Розмарин

 

На това трябва да ухае понеделникът ви, ако искате да стартирате седмицата с висока доза енергия и желание за развитие.


Ароматът на розмарин се бори с физическата умора, главоболието и психическото натоварване.

Канела

 

Когато сте уморени и ви липсва фокус, канелата ще ви помогне да възвърнете силите си.

 

Мента

Направете си хубав ментов чай, ако трябва да измислите нещо ново и наистина впечатляващо. Ментата повишава енергията, освежа ума и ви помага да мислите по-ясно.


Ако искате да усетите истински влиянието на тези аромати върху вас, трябва да им дадете време да подействат.


Насладете се на спокойния момент, в който просто вдишвате леки ухания и го оставяте да случи магията си.


Slow Life – забавете темпото, за да живеете по-осмислено. Наистина си заслужава.