Да бягаш в града: мисията възможна

Да бягаш в града: мисията възможна

Да бягаш в града: мисията възможна 

Представяне на проекта "Park Mark"


В рубриката “Градски тенденции” на BLD ви представяме хората, идеите и тенденциите, които променят града към добро. Днес наш гост е Еленко Еленков, основател на спортен клуб “Бегач” – сдружение в обеществена полза, създадено, за да развива бягането и кардио спортовете, както и масовата и спортна култура и аматьорския спорт у нас.

Kато един от основните активисти за популяризиране на бягането в градски условия, Eленко е един от основателите на клуба, грижи се за връзките със спонсори и организацията на събитията на “Бегач”. Той има над 10 години опит като IT мениджър на проекти. Запален колоездач и скромен бегач (избягал първия си маратон през 2003), отскоро може и да плува.


С  него си говорим за събитията за бягане в София, за хората, които практикуват спорт в България, за местата за спорт в града, за състезанията, и за един предстоящ проект – Park Mark, който ще представя и популяризира маршрутите и условията за бягане в София, с подкрепата на BLD. Повече информация за него очаквайте скоро!