Different Sofia: Място 167

Different Sofia: Място 167


Different Sofia: Място 167

Като компания с отношение към градската среда, в BLD вярваме, че модерната атмосфера и съвременните градски тенденции трябва да пазят класическия дух и заедно да оформят уникалния облик на София.  


За един такъв пример ви разказваме в следващите две минути със Стефан Огнянов – собственик на къщата, превърнала се в най-новото място за култура и инкубатор на млади артисти в сърцето на града – Място 167 на ул. Г.С. Раковски 167. На 17 май, като част от Нощта на музеите и галериите в София, старата къща от 1897-ма година отвори врати с първото си събитие – фотографската изложба „Сънувам“ на Йохана Траянова.


Екипът на галерията се състои от група млади ентусиасти с разнородни умения и истории. Стефан е правист по образование и част от проекта Sofia Free Tour, който представя града на туристи от цял свят.

С него си поговорихме за историята на Място 167 и за събитията, които са развили и превърнали София в модерен европейски град.

 

В рубриката Different Sofia ще ви представяме онези места, които пазят автентичния дух и заслужават да станат част от ежедневните ни любими градски локации. Очаквайте следващите ни открития!