Филмови заглавия, вечно пренасящи ни в Slow Life измерението

Филмови заглавия, вечно пренасящи ни в Slow Life измерението

Филмови заглавия, пренасящи ни в Slow Life света

Киното има тази магическа способност да ни помогне да живеем чужд живот, макар и само за час-два.


Благодарение на него сме спасители на света от бъдещето, романтични колежанки, внезапно получили световна слава и любовта на най-харесвания актьор или участваме в разкриването на престъпление.

 

Един филм може да промени настроението, деня и виждането ни за живота.

 

Филмите, които ще ви препоръчаме сега, имат силата да дадат посока на загубилите смисъла от ежедневното бързане. С тях можем да си припомним истински важните неща и това, че животът се случва не докато бързаме, а докато бавно го вкусваме момент по момент.

 

“Под небето на Тоскана”

 

Всяко зло е за добро, а всяка раздяла ни отваря път за нови срещи. Една жена, останала сама, решава да се впусне в недообмисленото приключение, наречено “нов дом в Тоскана”.

 

Всичко става набързо и малко случайно, домът е ужасно занемарен и има нужда от голям ремонт. Точно както душата на главната героиня.

 

И сред прах, спукани тръби и лепене на плочки тя открива, че самотата не е плашеща, че чудесата се случват и че зад ъгъла винаги дебне следващото добро.

 

“Една добра година”

 

Няма как да не усетите леко бодване в сърцето, когато пред очите ви се занижат контрастните кадри на напрегнатия лондонски град и ленивият живот в Прованс.

 

Ръсел Кроу се опитва да се убеди, че неговият свят е този в Лондон, с големите печалби и офисите по високите етажи на небостъргачите, но съдбата се заема да му покаже, че земята и любовта са по-ценни от борсовите индекси.

 

“Вики, Кристина, Барселона”

 

Какво става, когато решим да следваме сърцето си, а не разума? Когато се отдадем на момента и казваме “да” на всяко предложение, дори то да изглежда малко неразумно?

 

Две американки отиват на екскурзия в Барселона, която ще промени душите им.

 

Увлечени заради различни причини по един и същи мъж, който им показва европейския начин на живот, двете ще преживеят незабравими мигове.

 

Много колорит, много топло испанско слънце и горещи любови. Много е вероятно да ви се прииска да се преместите на мига в Барселона, защото там знаят как да живеят бавно и с наслада.

 

Точно в унисон със Slow Life движението!