Как да добавим повече Slow Life празнично настроение

Как да добавим повече Slow Life празнично настроение

Защо всички толкова обичаме Коледа? Защото тогава се връщаме към нормалното темпо, с което ни се иска да живеем. Наспиваме се, храним се добре, срещаме се с приятелите си и приказваме сладко на по чаша горещ шоколад – истински Slow Life.


За съжаление бързането и непрестанното състезание за още и още постижения се опитват да провалят и този най-спокоен празник. Как? Като ни се внушава, че трябва да тичаме за нова украса, да бързаме за подаръците, да имаме идеална елха, съвършено подредена маса... И всичко трябва да стане бързо. Не е нужно.


Коледа е хубава, защото е бавна. Ето как да я посрещнем в прекрасен Slow Life стил:


Да приготвим украсата ръчно


Преди масовото производство на коледни играчки, дръвчетата са се украсявали с топки от прежда, обвити в станиол орехчета и гирлянди от хартия.


Спокойно можете да превърнете дома си в работилничката на дядо Коледа и сами да измайсторите коледната си украса. Не забравяйте да направите и сурвачки, за да спазим и българските традиции.


И не бързайте. Удоволствието е в самото правене, не само в крайния резултат.


Да опаковаме подаръците


Знаете ли, че опакованите с хартия подаръци създават повече радост на този, който ги получава, в сравнение със сложените подаръци в торбички?


Това е така заради спомените от детството, заради удоволствието да се потрудиш малко, докато разопаковаш и откриеш изненадата вътре.


Така че, за да зарадвате близките си, но и себе си, опаковайте подаръците сами с празнична хартия.

Ще ви трябва лепило, ножици, тиксо и много добро настроение. Най-добре е да си отделите един ден, в който да се посветите само на това – истински Slow Life ден.


Да направим питката сами


Да приготвим сами празничния хляб е част от истинския дух на Коледа. Ще усетите силата на традициите през ръцете си, ще си припомните сладкото очакване хлябът да се изпече и ще имате една истинска празнична Коледа, в класическия Slow Life дух.