Как да се храним в стил Slow Life

Как да се храним в стил Slow Life

Ако трябва да изберем само едно действие от деня, на което да се посветим изцяло, това е храненето.

 

Отдавна сме забравили важността на храната, защото стигаме много лесно до нея, и сякаш спряхме да ѝ обръщаме внимание.

 

А тя може да ни донесе толкова хубави емоции, стига да си припомним колко всъщност ценна е тя.

 

Само за миг си представете безкрайните поля, в които е зряло житото, огрените от слънцето градини, в които са червенеели доматите, опитайте се да усетите аромата на чубрицата, окачена на голям букет на сянка, за да се суши.

 

В храната ни е събрана енергията на цялата природа – слънцето, водата и земята се сливат в едно, за да родят съвършените си плодове.

 

А ние какво правим? Често превръщаме тези безценни дарове в преработена храна, изядена набързо и между другото.

 

Време е, заради здравето ни, заради доброто ни настроение и в името на децата ни, да се върнем към традициите в храненето и отново да започнем да се храним бавно.

 

И изобщо не говорим за прословутия съвет „дъвчете храната по 32 пъти“.

 

Става въпрос за ритуала по приготвянето на храната и споделянето ѝ с хората, които обичаме.

 

Не си представяйте сложни фюжън ястия, по-скоро си спомнете гозбите на бабите от детството ни.


 

 

Добре изпечено хубаво месо и картофи на фурна с розмарин, шарен миш-маш с много чушки и сирене, препечен хляб с мляко за закуска, за да заместим понякога така модерното мюсли...

Дори само при мисълта ви се повиши апетитът, нали?  

 

Да, понякога отнема малко повече време. Но пък магията е точно в това – със собствените си ръце да превърнеш нещо сурово в нещо сготвено, уханно и великолепно на вкус.

 

Най-хубавото обаче идва след това – когато се съберем всички на масата за вечеря. Приготвянето на домашна вечеря е празник и всички искат да го споделят.

 

Ще видите как дори своенравните тийнейджъри ще дойдат на масата, привлечени от апетитните аромати, за да създадете заедно традиция и спомени завинаги –  от когато сте се събирали заедно на вечеря.

 

Ароматът на домашна храна винаги ще напомня на децата ви, дори когато пораснат, че това е ароматът на дом, уют и сигурност.

 

 

Затова не винаги „бързата“ храна е необходима, за да спести време в ежедневието. Приготвените с истински продукти и много внимание ястия ще разрешат достъпa ви в SlowLifeвремето, където всичко е бавно, но не по-скорост, а по изживяване на емоциите!