Какъв е планът за довечера?

Какъв е планът за довечера?


JоMo – удоволствието да си останеш вкъщи

3,2,1…Години наред всички правехме обратно отброяване в края на седмицата, очаквайки почивните дни...

Почивните дни, в които нямахме търпение да загърбим почивката и да се впуснем в съботно-неделен маратон. Подгряване, парти, второ парти, афтърпарти – и така до последната капка на уикенда, когато отново се озовавахме уморени на прага на новата седмица!

Звучи ли ви познато? Ако да – то е защото вероятно и вие принадлежите към поколението, родено в годините между 1980 и 2000 г., по-известно като поколението на милениумите, поколението, което изживява младостта си в страх да не пропусне нещо – FoMo!

Понятието FoMo, или Fear of Missing Out се появи през 2013 г. и бе добавено в Oxford English Dictionary, не просто да маркира, а категорично да постави началото на една позакъсняла дискусия за осмислянето на естествената потребност да спираме, дори за час – два, ден-два да спираме да се надбягваме с времето и да догонваме постоянно спринтиращите пред нас градски парти възможности!

Страхуващите се да не пропуснат нещо накрая се измориха...Може би някой се измори, спря в някоя съботна вечер, остана у дома в компанията на други изморени от дългите парти спринтове и така разбра, че е пропуснал много, докато непрестанно се е стремял към противното...

После и други спряха, видяха и осъзнаха, че страхът вече го няма и FoMo остана в миналото и между кориците на Oxford English Dictionary, а на негово място спокойно, без излишно и припряно бързане и без страх от изплъзващите се нощни забавление, се появи JoMo - Joy of Missing Out!

JoMo хората всъщност сложиха край на една изключително изтощителна връзка със собствените си младежки страхове и тревоги, за да започнат начисто с една далеч по-спокойна и осъзната концепция за потребността на всеки да „изключи“, да си даде време за усамотение и да го изживее пълноценно и без угризение, че нещо някъде се случва и без наше участие!

 „Усамотението е подарък“ бе казал Буковски –  подарък, който ни е даден или който ние сами си правим! Един дългоочакван, малко закъснял подарък към нас самите...

3,2,1...

И така - какъв е планът ви за следващия уикенд?

Sofia Slow Life District. Спокойният живот на динамичните хора!