Край София – 4 дестинации за Slow Life уикенд!

Край София – 4 дестинации за Slow Life уикенд!

Няма нужда да си отговаряме на въпроса защо сме погълнати от скоростния живот. Ясно е само, че домашните си задължения ги вършим бързо, храним се не по-бавно, винаги тичаме за работа, а там ни очаква динамично ежедневие. След това, за щастие, идва уикендът, но рядко остава време да прочетем хубава книга, например. След това всичко се повтаря отначало, а равносметката често е за добре свършена работа, но и много натрупана умора!

Ето защо ви предлагаме 4 уикенд дестинации, в които умората и натрупаният стрес ще се разпотят като бучка захар в чаша горещ чай... 

Природните джакузита в село Железница

Ако сте забравили какво е „бавен живот“, то това място недалеч от шума на града, ще ви възвърне спомените скоростно! Още с първите крачки по горските пътечки, ще ви обземе усещане за бодрост, породено от чистия въздух и горската тишина, нарушена само от природни звуци. Туристическата пътека ще ви даде възможност да се насладите на свежестта на буковата гора и течащата река и не след дълго ще ви отведе до горските джакузита. Отпуснете се в горещата минерална вода, поемете дълбоко въздух и ще усетите, че този дар на природата ви дава извънредно много.

Конна база „св. Иван Рилски“

Връзката с природата е важна за възвръщането на хармонията и баланса в ежедневието. Но за да усетим истинската й сила, връзката с животните и приключенският дух е от ключово значение. В с. Владая, в полите на Витоша, можете да съчетаете разтоварващата разходка с едно по-различно изживяване –конна езда. След това се насладете на организираната вечеря на открито или закрито, пренощувайте сред чистия въздух и ще рестартирате пълноценно връзката си с природата.

Панорамна пътека над Панчаревското езеро

Започва в края на с. Герман и навлиза в планината покрай езерото. По маршрута на приятната разходка ще минете през дъбова гора, ще срещнете места за почивка с панорамни гледки към Витоша, Плана планина, София и цяло Панчарево. Пътеката е лесно проходима, затова можете спокойно да приготвите сандвичи и билков чай и да вземете малчуганите с вас на щастлива семейна разходка.

Ваканционно селище Омая

Природно уединение, „Хобит“ приказка и спорт сред живописни гледки – достатъчно, за да ви спечели завинаги. Омая се намира в Югозападна България на 20 км от гр. Гоце Делчев. В необикновената обстановка ще се насладите на две огледални езера, приказна гора, полянки и художествени скали. Изберете си чудновата къщичка от камък, глина или дърво с невероятната комбинация от романтично обзавеждане и всички удобвства на съвремието. Хапване в ресторант на брега на езерото в тясна компания, тих риболов за пъстърва, сом или щука и разходка по горски маршрути – не е трудно да попаднем в приказка и да си представим, че живеем друг живот, нали?

Избрахте ли вече вашия тип „Slow Life“ изживяване?

Каквото и да е то, най-важното е да се подчините на вътрешния си ритъм и да преоткриете хармонията и вътрешното си спокойствие!