Круиз – околосветско Slow Life пътуване

Круиз – околосветско Slow Life пътуване

Първо, защо точно круиз? Защото е най-приятният, бавен и разпускащ начин да посетите много държави само за една ваканция без огромен стрес и напрежение.


Пътувнето с круизен кораб е точно обратното на френетичното обикаляне на забележителности.

 

Имате достатъчно време просто да се излежавате на палубата и да се радвате на гледката, да слезете бавно в новия град и да го откриете по нов начин – като му позволите постепенно да ви се разкрие.

 

Круизните кораби предлагат всички удобства, които един пътешественик би поискал, и дават възможност да се видят много красиви места. Без стрес и напрежение, а бавно и тържествено, както кораб влиза в пристанище.

Ето някои от най-хубавите круизни дестинации, с които да се насладите на късчетата от света.

 

Фиордите в Норвегия

 

Ще тръгнете от Копенхаген и ще прекарате първия ден в открито море. Ще се радвате на солените пръски на Севера, а корабът ще ви води към магически места.

 

В следващите 7 дни ще посетите сгушените в прегръдките на насечените брегове Берген, Нордфьордейд, Гейрангер, за да запазите завинаги в сърцето си гледката на високите върхове и стремглаво спускащите се във водата скали.


Суровата, но красива природа на Норвегия, вкусната риба и кристално чистият въздух ще оставят завинаги спомен.


Карибския басейн


На другия край на света и в противоположния сеозoн се намират Карибските острови.


Най-екзотичният круиз, на който можете да отидете, включва Куба, Ямайка, Бахамските острови, Соломонови острови, Мексико, Барбадос, Доминиканска Република.


Само имената на тези държави ви кара да затанцувате в ритъма на самбата, да си поръчате коктейл в кокосов орех и да се насладите на жарките слънчеви лъчи, синята вода и радостта от живота.


По съседски – Гръцките острови


Не е нужно да ходите до другия край на света, за да се наслаждавате на прекрасни природни забележителности и приказни плажове.


Безбройните гръцки острови предлагат съчетание от всичко това, с голямото предимство, че са близо до нас.


Сред популярните маршрути са Санторини, Миконос, Родос, Патмос, Крит – пълни с история, вкусна храна и селца, в които никой за никъде не бързa.


Няма друго превозно средство, което да ни припомни толкова силно смисъла на пътуването – че не е важно да стигнеш бързо, а да се наслаждаваш на самото пътуване. Точно като в живота.


Slow Life – животът на динамичния човек!