Летен сън на открито

Летен сън на открито

Летен сън на открито

Летните нощи са скъпоценни като диаманти – прохлада, тишина, щурци и небе, обсипано със звезди. За търпеливите има и подарък – традиционният звездопад в средата на август. Но това представление се разкрива само за смелите – онези, готови да изоставят удобните си легла в облените от изкуствена светлина градове и да се отправят към красивите девствени кътчета на страната ни с просторен изглед към небето.

 

Представяме ви кратък пътеводител за звездоброене, вие само трябва да изберете дестинацията:

 

Камен бряг

 

Северното ни Черноморие не е много застроено и предлага десетки места, на които спокойно можете да се усамотите на открито и да се наслаждавате на звездите.


Камен бряг е на челните позиции в тази класация. Скалите се противопоставят на морето, а на върха на платото има поляна, на която да сложите спалния си чувал.

 

Гарантирано е, че там ще преоткриете тишината.

 

Язовир Кърджали

 

Сън в лятна нощ в сърцето на Родопите – как ви се струва?

 

Край бреговете на язовира можете да откриете бунгала, семейни хотели и възможност за къмпингуване. А звездите през нощта се виждат буквално от ръба на планината.

 

Край пещера Проходна”

 

Вероятно сте чували за т.нар пещера „Божиите очи”. Истинското ѝ име е „Проходна“и се намира до Луковит, Плевенско.  

 

Пещерата е много висока и просторна, а самото скално образувание, което стана известно от филма Време разделно”, е наистина впечатляващо на фона на слънчевата светлина.

 

Вечер спокойно можете да останете на поляната до пещерата.  

Ако няма пълнолуние, ще се насладите на звездите в цялата им прелест. А ивицата гъсто струпани звезди от единия до другия край на небето е Млечният път – напомняне, че сме съвсем мънички във Вселената, но заобиколени с толкова много красота.


За да се насладим истински на очарованието от едно място, не е достатъчно само да го посетим. Нужно е да го усетим, да заживеем с неговия ритъм – извън този на градския и забързан живот.


SlowLife – животът на динамичния човек!