Малки Slow Life приспособления за голямо спокойствие

Малки Slow Life приспособления за голямо спокойствие

Малки Slow Life приспособления за голямо спокойствие

Да се откъснеш от забързания начин на живот и да се опиташ да се върнеш към бавния, истински ритъм на живот може да се окаже трудна задача.

Ако сте прекарали години наред в бързане и неспирно мислене, едва ли ще ви е лесно с едно щракване на пръстите да се превърнете в концентриран в настоящето, спокоен и наслаждаващ се на малките неща човек.

За щастие има много „помощни средства“, с които да направите връщането към нормалното бавно темпо на живот по-лесно.

Добавка за браузъра ви подарява минути без компютър

Има различни добавки (widgets) за браузърите, които карат екранът да „замръзва“ през определен период от време.

Това ще ви помогне по-често да отклонявате поглед от екрана и да го насочвате навън към природата или пък навътре в себе си за минутка почивка със затворени очи.


Апликация за природни звуци

Колкото и да сме се отделили от природата, подсъзнанието ни все още помни успокоителния шум на водата, дъжда и птичките.

Ако чувате в ежедневието си повече такива звуци, със сигурност ще си помогнете в опитите да намалите темпото.

В шумния град, където пойните птички са заглушени от автомобилите, можете да си инсталирате апликация, която ще превърне телефона ви в източник на успокояващи звуци по ваш избор – шум на вълни, птички, водопад, дъжд или няколко от тези звуци, обединени в релаксираща симфония.


Ароматерапевтичен свещник

Макар да не е технологичен, свещникът е „помощник“ в пътуването ви в света на ароматите. Те имат силна успокояваща сила и можете да им се доверите, ако трудно намирате спокойствието си след дълъг ден.

Запалете свещичката в долната част на свещника, а отгоре в паничката капнете няколко капки етерично масло от лавандула, мента или портокалов цвят.

Затворете очи за няколко минути и оставете аромата да проникне в съзнанието ви.


Успокояваща лампа

За пълно спокойствие специалистите препоръчват изобщо да не се влиза с телефон в спалнята. В такъв случай заменете музикалните апликации с отделен уред, който съчетава в себе си нежна успокояваща светлина и музика.

Благодарение на тази комбинация ще успеете лесно да се разсеете от напрягащите мисли.


SlowLife – животът на динамичните хора!