Няколко причини да изберем живота в къща

Няколко причини да изберем живота в къща


КЪЩА ИЛИ АПАРТАМЕНТ? ТОВА Е ВЪПРОСЪТ!

Отговорът обаче би могъл да бъде нееднозначен!  И ако към тази особеност добавим и вероятността да сте от онези хора, които, търсейки решение, най-често се сдобиват с нови и разнообразни въпроси, то „Къща или апартамент?“ може би е онези въпроси, за които трябва да използвате „жокер“ и да потърсите и странично мнение.

И така –  както къщата, така и апартаментът могат да се похвалят със своите „за“ и „против“...Въпросът обаче е да откриете онези „ЗА“, които със самата си поява ви карат да се усмихвате и дори да мечтаете, а съответните „ПРОТИВ“ някак неусетно се стопяват при вида на широката ви усмивка :)

Например...

СЪБОТА СУТРИН...

Вие сте предвидлив човек и сте изключили алармата на телефона си. Освен това сте си обещали да останете в леглото поне до  9 ч. За съжаление обаче децата никога не си обещават подобни неща за събота сутрин. Ако пък имате и домашен любимец, то вероятно „обещанията“  с подобен произход, отдавна са приели формата на недостижим блян.  Накратко децата и четириногият им приятел просто идват в часа на деактивираната аларма и с нежни детски писъци и лай настояват да излязат, за да играят навън... Веднага - защото вече е светло...Аргументът им е неоспорим, писъците също, а двете взети в своята съвкупност, притежават силата да ви пренесат от леглото до парка, преди да сте успели да свалите  и пижамата си дори.

Ситуацията сякаш е без изход, освен ако не живеете в къща, пред която имате собствен обезопасен двор и градина! Вероятно и в този случай няма да останете в леглото до 9 ч., но  докато децата и любимецът гонят пръчки в двора, поне ще имате шанса да свалите пижамата и дори да приготвите съботна закуска за шампиони.

Дотук резултатът е 1:0 в полза на живота в къща!

КАКВО СЕ СЛУЧВА НА ГОРНИЯ ЕТАЖ ПО ТОВА ВРЕМЕ?

Този въпрос е измъчвал нощите на десетки поколения, избрали семейното им гнездо да е в уютен апартамент – част от жилищна кооперация... Дали случайно над главите им не се провежда турнир по вдигане на тежести, или пък са станали „щастливи“ съседи на нов караоке бар? Уви, в повечето случаи загадките остават неразгадани...

Животът в собствена къща не изключва ситуации като горните, разбира се, но шансът да разгадаете произхода на хтоничните звуци от горния етаж, е значително по-голям! Качвате се, виждате „произхода“ им и дори успявате безконфликтно да намалите децибелите, след което имате възможността да се наслаждавате отново на тишината в просторния си хол на долния етаж.

Изглежда, че къщата печели втора точка!

АВГУСТОВСКИ ВЕЧЕРИ, БАРБЕКЮ, ПРИЯТЕЛИ!

Романтичният летен сценарий би могъл да се реализира без съмнение и в апартамент...И като изключим няколко „незначителни“ неудобства на този вариант – вероятно приятелското събиране в кокетния ви апартамент, ще е наистина запомнящо се събитие...

За начало, барбекюто само по себе си ще допринесе изключително много в създаването на автентичната атмосфера на професионална опушваща камера. Климатикът от своя страна би дал всичко от себе си, за да разсее тези нотки, но тогава ще се наложи да затопляте отношенията с приятелите си на терасата, а това от своя страна пък ще влоши отношенията ви със съседите...

В тази ситуация е редно да дадем бонус точки на живота в къща и така финалният резултат е

4:0!

Все пак най-важно е крайният резултат да е изцяло във ваша полза и независимо кой е надделял в съревнованието за ваш дом – къщата или апартаментът – вие и семейството ви да се чувствате спокойни и щастливи в него!