План за бавен живот през 2019

План за бавен живот през 2019

Новата година няма да е нова, ако продължим да живеем в нея със старите си навици.


А е толкова хубаво, че имаме шанса на всеки 365 дни да започваме отначало.


Затова нека не пропиляваме и този шанс, а да започнем да живеем по нов, бавен и изпълнен с наслада към самия живот начин.


Ето как става:


Минимализъм


Не можеш да обръщаш внимание на малките неща в живота, ако не можеш да ги видиш от прекалено много вещи.


Няма как да чуеш вътрешния си глас, ако си зает да поддържаш дом, който изстисква всичките ти сили.


Затова е важен минимализмът – помага ни да спечелим отново пространство за себе си, като намалим до минимум вещите, които ни заобикалят.


Ако не ползвате нещо от повече от година, то няма място у вас. Ако искате да се радвате на сувенирите си от пътуванията, сложете ги в кутия и ги разглеждайте от време на време, вместо да стоят пред очите ви постоянно.


Удоволствия на живо


Концерти, опера, театър, оперета, комедии – на живо можем да гледаме всичко, за което копнее душата ни.


Ходенето на събития на живо отнема много повече време от едно натискане на бутона на дистанционното, но именно затова ги помним много по-ярко като хубав миг от живота си.


А и в залата мобилните телефони са забранени. Това ще ни даде два безценни часа, в които ще се наслаждаваме на настоящия момент без да бързаме. Истинско SlowLife забавление.


Гласът на тялото


Задушаваме телата си с храна, изтощаваме ги с безсъние и махваме с ръка, когато ни дава сигнали по собствения си начин, че има нужда от помощ, че е време да забавим темпото.

Не чакайте да се разболеете от нещо сериозно, за да си обърнете внимание. 2019 нека е годината на здравето ви – физическото, духовното. Само с внимание към собственото аз можем да сме в най-добрата си форма и така да сме по-добри за семействата си.


А тялото не обича да се бърза – нито когато се храни, нито когато спи. Затова се опитайте да се настроите на Slow Life вълна – животът ни си заслужава да му се наслаждаваме бавно.