Радостите на дъждовния уикенд

Радостите на дъждовния уикенд

Дъжд през уикенда. Не е нито за първи, нито за последен път. Вместо да увесим нос, защото няма да отидем на планина или да караме колело, можем да бъдем комбинативни и с усмивка /искрена/ да пренаредим намеренията си за двата почивни дни. Могат да се правят много неща, включително и да се спи. Но ако не сте почитател на излежаването до обяд, ето някои предложения:


In Art Veritas

Посетете книжарница, читалня, галерия, нов музей. Лошото време е по-подходящо за това от слънчевото. А може и да отидете по магазините. Или в хубав ресторант. Или на кино. Което и затворено пространство да ви носи удоволствие, е по-вероятно да се сблъскате с по-малко тълпи в дъжовното време и да си осигурите спокойствие и почивка от шума на града.


Красив чадър

Или гумени ботуши. Или дъждобран. В крайна сметка всяка нова и красива вещ носи удоволствие. Купете си ярки водоустойчиви дрехи и обувки и поскачайте в локвите с децата. Може да ви донесе радост, а може и не, но поне ще сте пробвали и ще можете да се похвалите в Instagram.


Нова музика

Обновяването на плейлистата е най-бързият и сигурен начин за по-приятен старт на новата седмица. Нова музика = нови емоции. Винаги. Идеален начин да избегнете броенето на плочките по тротоара като единствено забавление, докато отивате на работа.Пролетното чистене

Дъждът е идеалният момент „да си налегнете парцалите”. Пролетното почистване може да е равносилно на китайско изтезание, ако го правите в слънчев ден. Затова хванете гумените ръкавици и започвайте. Оставете само прозорците за по-слънчеви дни :)