SLOW интериор – за да е уютно!

SLOW интериор – за да е уютно!

Нека поговорим за уют. Да, топлината на лятото е само хубав спомен, но пък зимните дни рисуват пейзажа зад прозорците и това е страхотна възможност да помислим за удобството и комфорта вкъщи. Не става въпрос просто за декориране, а напомняне за това да се обичаме повече, да ценим свободното си време, изпълвайки го с бавни моменти, които перфектно осмислят зимата и дори носят щипка романтика. Ето и някои от най-любимите:

Мини градина у дома

Цветята символизират приятелство, любов, успех и не на последно място – създават настроение и връзка с природата. Тематичен избор би дал приятен акцент навсякъде в интериора, особено през зимата. Представете си кокетни саксии с билки в кухнята, слънчево лимоново дръвче в дневната, а защо не и обособен кът, превърнат в истинска градина? Ваш е изборът дали ще го засеете с живи цветя, или ще развихрите въображението си с декоративни сушени дръвчета, листа и цветя.

Библиотека

Красиви стихотворения, вълнуващи истории и фантастични нотки с горещ шоколад, украсил въздуха с аромата си. Не е ли страхотен начин да прекараме една зимна неделя? Обособете специално кътче у дома, където да събирате четивата си. Украсете наоколо с ароматни свещи, и светещи лампички, покрити с тънък плат, за да имитирате нежно светулки. В уютно кресло или възглавнички до прозореца се потопете в комфорта на зимата.

Естествени материали и природни цветове

Дървото в интериора винаги ще има имиджа на създател на вечния уют. Няма как да се сгреши с него и никога не може да се прекали. Възможностите са много – дървена фасада с акцент върху различни стени, рамка на леглото, маса, столчета и дори дървени греди на тавана ще направят снега отвън приказен. В полза на уюта използвайте земни цветове и естествени материи. Облечете леглото си в пуловер, като го загърнете с плетено покривало. За завършек – с топла светлина и аромат на сандалово дърво комфортът ще прегърне дома ви.

Картини и смейни снимки

Хубавите спомени с любими хора винаги топлят. Нека се обградим с такива под формата на весели снимки и със сигурност ще подправим ежедневието си с положителни емоции. Дори изкуството да не е страстта ви, със сигурност си имате любима тема като всеки, която провокира усмивки и топло настроение. Дали ще е морски пейзаж, нещо абстрактно, или вдъхновяваща мисъл, укачена на стената – не е от значение. Идеята е човек да открие това, което го кара да се чувства добре, и да завърши подходящо интериора с него.

Малки кътчета

Имате тясно пространство вкъщи? Не бързайте да го причислявате към негативите – има потенциала да стане най-уютното място в дома ви. Декорирайте го с мек мебел, ограден със завеси, или просто натрупайте пухени възглавници и меки завивки. И така историите от книжките ще вървят като топъл чай.

Е, размечтахте ли се за уют? Да, възможно е да постигнете такъв, просто поставете комфорта и удобството на първо място и ще отключите още тайни за бавен живот.