SLOW LIFE Практики: Спокойният живот на един динамичен човек

SLOW LIFE Практики: Спокойният живот на един динамичен човек

„В края на напрегнатия работен ден всеки има нужда от почивка и от механизъм, който ни помага да „изключим“ за кратко от динамиката на ежедневието.“ Това споделя Димитър Савов - управител на строително-инвестиционна компания BLD.

Истината е, че всеки нов ден идва с нови интересни и различни предизвикателства. Често работната среда и ежедневието ни са подчинени на динамиката и забързания делничен ритъм – изправени сме пред различни проекти, казуси и крайни срокове.  Дадох си сметка, че в постоянното бързане и превключване от един към друг ангажимент, балансът може да се изгуби, а крайният резултат в края на работния ден е умора и напрежение. Затова потърсих за себе си такъв механизъм, който ми позволява да „изключвам“ за кратко от твърде бързия ритъм на деня и да балансирам между успешната бизнес динамика и спокойната и хармонична среда в свободното си време!

„Най-добрите идеи винаги идват след такова изключване.“

Обичам да прекарвам свободното си време навън, да карам колело или да бъда в планината. Моментите, в които съм със семейството си, играем с децата или съм с приятели в спокойна и отпускаща среда, ми помагат да „изключа“ и да се заредя с енергия.

Така, отделяйки достатъчно време за семейството и себе си, всъщност успявам  да бъда и значително по-концентриран, ефективен и позитивен в работата си!

„Това за мен е SLOW LIFE – балансиран начин на живот, в който искрено вярвам и се опитвам да науча и децата си да живеят така.“

Опитвам се да предам на моите деца до голяма степен начина, по който аз самият съм израснал – като моя лична ценност и така да ги отделя от виртуалното, в което те живеят в момента.

Забелязах, че за щастие, виртуалната реалност губи своята „привлекателност“ и притегателна сила, когато на децата се предложи истинска алтернатива – реална среда, забавни и интересни игри не на смартфон, а на природен фон!

„Към това се стремя –  да създам такава среда, в която и децата ми да не се притесняват да играят свободно и аз да не се притеснявам за тях и да реалаксирам вечер с приятелите!“

SOFIA SLOW LIFE DISTRICT е именно това – съвременен затворен комплекс от нов тип, който осигурява на децата сигурна и защитена среда за игри и създава естествена и непринудена връзка с природата! Еднофамилните къщи в комплекса предлагат висок комфорт и всички съвременни удобства на градския стил, но в същото време разполагат с просторни и красиви зелени дворове!  Локацията на комплекса също дава много предимства – от една страна да живеем в спокойна, живописна и хармочна природна среда, в която пълноценно да почиваме и да се забавляваме със семействата и приятелите си, а от друга – да бъдем в непосредствена близост до София и ежедневните си ангажименти!

Това е SOFIA SLOW LIFE DISTRICT. Спокойният живот на динамичните хора!