Slow Life пътуване

Slow Life пътуване

Всички обичат да пътуват. Много от нас вярват, че го правят природосъобразно, но така ли е в действителност? Как да се придвижваме, без да вредим на природата?

Единият от начините е споделеното пътуване. Така няколко души се придвижват с един автомобил и се освобождаваме от познатото „Качило се секо на кола и писка”. Недостатъкът – съобразяваме се с други хора.

Друг начин е велосипедът. Този транспорт обединява придвижване и спорт. Но с колело не всеки може да стигне далеч, а и гледката велосипедист на магистрала може да влуди и най-спокойния шофьор.

Една нова за България тенденция е пътуването с електромобил на междуградски разстояния. То е лесно за организация, не вреди на природата и ви дава възможност за широк достъп до всички точки в страната. Зареждането е безплатно. Паркирането – също. Зарядни станции се появяват на все повече места, както и на немалко бензиностанции. А докато колата ви се зарежда, можете да разгледате редица места, на които иначе не бихте отишли специално. Защото едва ли бихте организирали специална екскурзия, за да посетите Историческия музей в Исперих или къщата-музей на Константин Величков в Пазарджик.