Светът е голям и Slow Life дебне отвсякъде

Светът е голям и Slow Life дебне отвсякъде

3.30 ч. сутринта

Сванте и Кая вече са будни. Кая подрежда сандвичи в раницата и после добавя термос с вряло кафе. 30 минути път с кола делят Сванте и Кая от гората. В 4 сутринта /или пък е 4 през нощта/ двамата са там. Закусват сандвичи и съвсем, ама съвсем не бързат. После пият кафе и чакат. Двамата очакват изгрева. Точно по това време, когато слънцето изгрява, песента на птиците е и най-силна – нещо като сутрешен птичи концерт в гората!

А сега – изненада! Освен Сванте и Кая „концертът“ е посетен от още не малък брой хора...

Следва и втора изненада – всички тези хора са съвсем нормални! Те работят и както е прието да се отбелязва, дори имат сериозни професии. Точно в 9.00 ч. Сванте, Кая и  всички други хора, които в този момент закусват в гората, наслаждавайки се на птичия концерт,  ще бъдат  в своите офиси. Там, разбира се, ги очакват работни срещи, ангажименти и всички други предизвикателства, които са част от натовареното ежедневие на работещите хора...

Въпросът, разбира се, е „Извинявайте, а какви са тези хора, които стават в 3 през нощта /или пък сутринта/, пътуват, за да достигнат до гора, където бавно закусват, заслушани в песента на птиците?!“

Е, отговърът е кратък – те са шведи :)

И за тях е съвсем в реда на нещата да започват своя ден така – бавно – с песента на птиците и закуската в гората.  Наричат го Gök-otta, а „убивам време“ далеч не е преводът му на български! Точен превод всъщност няма, но „първо спокойствието и хармонията, пък после всичко останало...“ много се доближава до истинския смисъл на този автентичен викингски ритуал!

14.30 ч. на обяд

Габриела се прибира у дома. Ще обядва, а след това ще дремне – около 30 минути. В този половин час обаче телефонът й е изключен, а компютърът – прибран. Време, през което Габриела ще се наслади на кратка, но пълноценна дрямка без чувство на вина или  угризение... Не защото днес е в отпуск, а защото е време за siesta!

Междувпрочем, след дрямката Габриела ще се върне към работния ритъм, защото до края на деня я очакват още редица важни ангажименти. Все пак тя никога не би казала, че „краде малко време за себе си“, защото сиестата в Испания е наистина “serious business“и нито Габриела, нито някой друг испанец биха направили сериозен компромис с нея! Просто всички осъзнават, че се нуждаят от този 1 час пълноценна почивка, в който няма значение дали ще обядват дълго, или ще поспят за кратко – важното е, че след час ще върнат към динамиката на деня и „уморени“ определено няма да е начинът, по който се чувстват!

18.30 ч. вечерта

Густав е имал тежък ден и се чувства уморен. Той и колегите му си тръгват от работа. Качват се в колите си и потеглят...Не след дълго пристигат. Навън е хладно, но това изобщо не ги възпира. Събличат  костюмите, ризите, обувките и....Ами влизат в извора :)

Разбира се, в Исландия те са много и са навсякъде! Температурата на водата в природните джакузита е около 40°, а Густав и колегите му далеч не са единствените, които релаксират в тях. Всъщност, едва ли ще е много пресилено, ако кажем, че бълбукащите топли извори са нещо като официалната религия на Исландия :) И кой не бе вярвал в нещо, което е в състояние да потопи натрупаната през деня умора и да разтвори целия работен стрес и напрежение?!

Час по-късно Густав си тръгва...Изглежда щастлив, защото знае, че тази нощ ще спи спокойно – като къпан :).

Сванте, Кая, Габриела и Густав  са не просто четири изолирани истории за умението да отстояваш личното си време и силата да преоткриваш баланса всеки ден. Те са много повече, защото са част от общество и култура, в които личното време е не просто „откраднат“ миг, а напълно осъзнато ежедневно действие и важна стъпка към по-спокоен и хармоничен живот!

Именно в това се крие и тайната на Slow Life философията - естественият баланс в живота на „висока скорост“, умението да преоткрием спокойствието и радостта от  специалните моменти, отдадени на семейството и пълноценно общуване със средата и хората около нас!

ЕТО ЗАЩО СЪЗДАДОХМЕ SOFIA SLOW LIFE DISTRICT – КОМПЛЕКС С ЕДНОФАМИЛНИ КЪЩИ, РАЗПОЛОЖЕНИ СРЕД ЗЕЛЕНИНАТА НА ЮГОИЗТОЧЕН ПЛАНИНСКИ СКЛОН, ОБГРАДЕН ОТ ГРАБВАЩА ПРИРОДНА ПАНОРАМА И ДАВАЩ НЕПОДПРАВЕНО УСЕЩАНЕ ЗА ПРОСТОР И СПОКОЙСТВИЕ!

  • Ексклузивна локация – на крачка от града, но в крак с природата
  • Просторен дом и собствен двор
  • Сигурност и комфорт в затворен тип комплекс
  • Условия за спорт и защитена игра за децата
  • Организиран транспорт от комплекса към центъра на София и обратно

 

Научете повече за Sofia Slow Life District:

 

SOFIA SLOW LIFE DISTRICT

СПОКОЙНИЯТ ЖИВОТ НА ДИНАМИЧНИТЕ ХОРА