Uptown Square - Златна възможност на Сребърна

Uptown Square - Златна възможност на Сребърна

Димитър Савов, изпълнителен директор на BLD, вдига завесата на най-мащабния mixed-use проект в София – UPTOWN SQUARE.

Г-н Савов, една червена ограда с централна локация в Лозенец предизвиква огромен интерес от месеци. Готови ли сте да разкриете тайната?

Да, дойде моментът, в който сме готови да говорим за най-мащабния проект, в който компанията ни инвестира от създаването си. Без съмнение той ще промени средата в района и сме сигурни, че с откриването си комплексът ще се превърне в дестинация не само заради отличната си локация, но и заради концепцията си.

От години мечтаехме да създадем място с притегателна атмосфера, където животът изглежда различен – динамичен, елегантен, отразяващ най-новите тенденции в жилищното строителство. Не място, където просто се прибираш да спиш, а начин на живот с всички необходими удобства и развлечения. Така се роди идеята за UPTOWN SQUARE.

Разположен на 17 декара в един от най-желаните райони на града, UPTOWN SQUARE не е просто поредният жилищен комплекс, той е среда и център за общността. В комплекса ще предложим огромен избор на двустайни, тристайни, четиристайни апартаменти и пентхауси с панорамни гледки на високите етажи. Между сградите ще обособим красив площад, отворен към града и квартала, със зони за отдих и забавления, както и 5000 кв.м търговски площи – ресторанти, барове, кафенета, магазини, услуги, фитнес, дори детска градина – изобщо всички необходими удобства за модерен градски живот.

 
С какво UPTOWN SQUARE е различен от новите жилищни проекти в София?

Три са предимствата, които издигат UPTOWN SQUARE на друго ниво – отличната локация, емблематичната архитектура и иновативната отворена концепция. Локацията на комплекса е безкомпромисна. Освен непосредствената близост до метро, мол, парк, болница и бърз достъп до центъра на града, UPTOWN SQUARE граничи и с основната велоалея на София, която свързва града с Южния парк, Ловния парк, Витоша и дава пълна свобода на движение.

Още с придобиването на парцела знаехме каква отговорност носим за проектирането на жилищен комплекс с такъв мащаб, и отделихме достатъчно време за проучвания, черпихме опит от най-добрите подобни проекти в света. Дълго време търсихме и подходящо име за комплек­са – име, което да отговаря на всички негови характеристики и на средата, която създаваме. И на площада, който ще е притегателен център за хората от града. В проекта сме съчетали световния опит с най-добрите местни практики.

Затова и UPTOWN SQUARE е съвместен проект на Atelier Serafimov Architects – едно от най-престижните архитектурни студиа в България, и Е8 Architecture – едно от водещите архитектурни студиа в Лондон, известно с функционалния си и модерен стил и носител на награди за иновация и дизайн.

Вълнуваме се да представим на пазара едно модерно архитектурно бижу с качествена и функционална инфраструктура и своя уникална атмосфера. Сградите в UPTOWN SQUARE ще се отличават с иновативна елементна фасада от стъкло и алуминий, която ще придаде неповторим вид на комплекса.

Вярваме, че бъдещето е в отворените комплекси. Те дават възможност на собствениците на жилища да се забавляват, да имат достъп до услуги, магазини, заведения и места за отдих и развлечения без това да ги обременява с високи такси за поддръжка.

Разбира се, погрижили сме се в самите сгради да има споделени пространства за общността – кинозала, място за събития, автомивка и всичко необходимо за комфорта на обитаване в сградите.

Създадохме този проект с голяма отговорност и с внимание към всеки детайл и вярваме, че той ще е знаков не само за района, но и за града и ще зададе нов стандарт за модерни и елегантни жилищни комплекси.


Какъв е фокусът ви за 2024 година?

За нас 2024 година е изключително важна, защото ще е най-динамичната от всички досега. Заедно с UPTOWN SQUARE ще обявим на пазара още два нови проекта, сред които и нов инвестиционен продукт в портфолиото ни. Ще предложим на нашите клиенти изцяло завършени и обзаведени жилища в централната част на София с гарантирана доходност. В рамките на тази година още три от нашите сгради ще бъдат завършени и готови да посрещнат новите си обитатели – AVIVA, STELLAR и MONA 3. Продължаваме да инвестираме в иновативни решения за бизнеса и в качеството на обслужване на клиентите.

През януари ще представим и новия уебсайт на BLD, който предлага реално изживяване с виртуални огледи на жилища в UPTOWN SQUARE и гледки от всяка тераса. Вярваме, че 2024-та ще е сред най-успешните години за екипа ни и ще продължим да налагаме високи стандарти във всеки етап от работата си. Близо 50% от сделките ни са сделки по препоръка и това ни дава увереност, че вървим в правилната посока и същевременно ни вдъхновява да инвестираме в подобряване на продукта и на качеството на обслужване, което предлагаме.