logo
Проектът

 


Secret Gardens e амбициозен проект на BLD, създаден, за да запази най-добрите традиции в аристократичната архитектура на столицата. Той съчетава изконни принципи и ценности от строителството на стара София с последните иновации, модерни технологии и материали от съвремието и бъдещето.


Secret Gardens е архитектурен проект от портфолиото на Atelier Serafimov Architects. 

Името


Името Secret Gardens изразява философията и вдъхновението на BLD да сътвори в сърцето на столицата различна жилищна сграда с прекрасни градини – така, както се е строило в стара София.


Почти като в приказката за тайната градина, зад портите на Secret Gardens ще се открива нетипична за заобикалящата градска реалност среда, достъп до която ще имат малцина. 


Градините

 

Именно те са добре пазената от сградата тайна, достъпна само за нейните обитатели. Голямата обща градина, както и частните такива, прилежащи към всеки имот на ниво Партер, са основен акцент в Secret Gardens. Комплексът е изграден с вложено богато и стилно озеленяване, с каквото малко сгради в централната част на столицата могат да се похвалят. Разположен в квартал, в който зеленината за жалост изчезва все повече, самостоятелното и почти парково озеленяване, превръща комплекса в същински градски шедьовър. Secret Gardens е дом на 1942 броя зелени растения: 89 различни вида иглолистни и широколистни дървета, храсти, лиани, цветя и декоративни треви.

Жилищата


Жилищата в Secret Gardens са общо 90 на брой, като едно от най-големите предимства, които можем да изтъкнем са самостоятелните дворове към апартаментите на ниво Партер и голямата обща градина, но далеч не е само това. Проектирани да бъдат място, в което семейства откриват своя дом, всяка стая има спалня с баня към нея, като тя и всички останали стаи са широки, създаващи усещане за простор. Кухните към дневните стаи могат да бъдат обособявани като отделни помещения, което внася допълнителен щрих към семейния уют. В четиристайните апартаменти се открива още една екстра – те разполагат и с тоалетна за гости. Акцентът при терасите към отделните жилища е мащабът, както и изгледът към Витоша, което ги превръща в незаменима част от дома, където да релаксирате след дълъг ден.


За да осигурим максималния комфорт на нашите клиенти, между отделните апартаменти, както и към общите части на сградата, изграждаме тухлени стени с пакет 35 см. Стените са изпълнени по детайл с комбинация от два 12-сантимтрови тухлени блока (Porotherm 12 N+F и Porotherm 12 N+F), между които има 10 сантиметрови платна от минерална вата, намаляваща възможността от предаването на звуковите вълни от единия на другия тухлен блок. Звукоизолацията, която постигаме чрез тези стени е над 5dB, което значително надвишава предвидените в Наредба 4 нива за ограничаване на вредния шум.

Мястото


Secret Gardens се намира в един от най-аристократичните квартали на София – Лозенец. Комплексът е разположен в най-тихата му и величествена част - близо до Семинарията, Математическия факултет и сгради на посолства, на вътрешна и тиха улица, с лесен достъп до центъра. Точният адрес ли? Улица “Галичица” 33.
Акт 16: Август 2021 годинаИзпратете запитване и научете всичко, което ви е необходимo за Secret Gardens. В най-кратки срокове наш консултант ще се свърже с Вас.

Запитване

Всички полета, обозначени със звездичка, са задължителни!