Назад
2021

10 завършени проекта, 5 в реализация

През 2021 г. луксозният проект – Secret Gardens, получи Акт 16. Така „Тайните градини“ гордо се нареждат до останалите завършени проекти на BLD.

Тази година е знакова и за още един проект в портфолиото на BLD. Екипът на компанията завърши първата фаза от 18 къщи в амбициозния си комплекс, разположен в подножието на Витоша – Slow Life District. В началото на годината и първата сграда на BLD в кв. Младост 3 – SONATA, също зае подобаващото си място сред останалите завършени проекти.


През 2021 г. BLD пуска в продажба още два нови проекта – STELLAR и BOYANA SENSES.

STELLAR  ще е знаков проект на BLD заради своите 13 етажа и ключовото си местоположениебул. Черни връх 65А. Предвижда се изграждането на офис площи на първите 3 етажа, общо 71 апартамента, а гаражите и паркоместата са разположени на подземните нива. В бутиковия проект BOYANA SENSES ще бъдат изградени 27 апартамента, разположени в два входа. Луксозно изпълнени фоайета във всеки един от входовете, свързани помежду си чрез голяма стая за отдих с мека мебел и билярдна маса.


Продължава строителството на проект AVIVA в кв. Възраждане и втората сграда от комплекс MONA в кв. Манастирски ливади – Изток. Като през месец май BLD пусна в продажба и третата сграда – MONA 3.

2020

7 завършени проекта, 4 в реализация

През 2020 г. BLD завършва първа фаза от жилищния си комплекс в кв. Манастирски ливади - Изток - MONA. Първата сграда поставя началото на амбициозния си проект от общо 5 сгради. Улица „Костенски водопад“, в която BLD инвестира като подарък за жителите на МОNA и квартала, е новата пътна артерия, която свързва MONA с бул. „Тодор Каблешков“ и центъра на града.


Във вече завършената сграда компанията отваря и Офис Продажби с обзаведен мострен апартамент.

За първи път компанията пуска и нов продукт на пазара на недвижими имоти - MONA for RENT. Малките бижута на BLD са 4 напълно обзаведени жилища, които се отдават под наем за период от 1 до 6 месеца.


През тази година компанията пуска в продажба и втора фаза от комплекса си от къщи във в.з. Приплат - Slow Life District.


Изпълнените обещания на BLD имат много имена – KAKAO, SOPHIE, DOMINO, ALBA, METLICHINA, KRISTA, SONATA, MONA, SECRET GARDENS, SLOW LIFE. Сега е времето на AVIVA.

В края на месец октомври BLD стартира изграждането и на нов жилищен проект - AVIVA в кв. Възраждане. 

АVIVA е името на най-новия и най-дългоочаквания проект на BLD в центъра на София. Жилищният комплекс е ситуиран в бързо развиваща се централна градска част на столицата – срещу парк Възраждане, новооткрития аквапарк, Mall Of Sofia, метростанция Опълченска и в непосредствена близост до магазин LIDL. На площ от близо 6 декара, комплексът ще предлага над 350 апартамента, изграждането, на които е разделено в два етапа; озеленени площи; зони за отдих; паркоместа и гаражи. В проекта се предвижда и обособена част за отдаване на жилищни площи под наем.


2019

6 завършени проекта

През 2019 г. компанията завършва шестия си проект -  сграда KRISTA, в кв. Кръстова вада. С пускането на KRISTA в експлоатация, BLD има общо 450 създадени домове, на обща площ от 60,000 кв.м.


През 2019 г. BLD получава Акт 14 за две от новостроящите си сгради - луксозният комплекс в кв. Лозенец - Secret Gardens и мащабния си проект в кв. Младост 3 - SONATA с общо 239 апартамента. 

През месец март започва строителството на жилищния проект Slow Life District. Първият етап от проекта се състои от 17 на брой къщи с отделни дворове. Изграждането стартира в началото на месец февруари и се очаква да приключи през септември 2020 година.


През 2019 г. BLD завършва и реконструкцията на най-късата пешеходна улица в София – ул. „Малко Търново“. Проектът се осъществява през летните месеци като дарение от компанията към Столична община. Улицата е с подменена подземна инфраструктура и настилки, отстранени течове, пребоядисани фасади, почистено окабеляване и ново осветление и елементи.


2016

Над 250 реализирани апартамента

В рамките на 3 години BLD пуска в експлоатация 4 нови сгради на територията на град София с общо над 250 реализирани апартаменти в тях. До края на 2017 броят на реализираните апартаменти ще надхвърли 350.
Това, което успява да превърне BLD за кратко време в един от най-сериозните инвеститори и строители на модерни нови жилища в България, е убедеността, че освен модерен и функционален – съвременният дом трябва да създава цялостна и завършена среда.

Така BLD предоставя на съвременния потребител възможността да открие своя най-пълноценен и уникален стил на живот!

2013

Фокус върху жилищно строителство

През 2013 г. BLD насочва своя професионален фокус приоритетно в изграждането на модерни, функционални и реализирани с високо качество жилищни проекти. Стъпвайки върху стабилната основана придобития в последните години опит, днес ние сме уверени, че притежаваме необходимите познания и възможности, за да предоставим продукт с високо качество и изцяло съобразен с изискванията и индивидуалните потребности на нашите клиенти.

 2006

Основаване

Компанията е основана през 2006 г. като управляващо дружество на инвестиционен фонд и е регистрирана в AIM сектора на Лондонската Фондова Борса. В последствие се развива в самостоятелно дружество, управляващо инвестиции в имоти във всички сегменти - офиси, търговски, жилищни и ваканционни. Отговаря за портфейли от имоти на инвестиционни групи и холдинги, банкови институции, индивидуални инвеститори.

Запитване

Всички полета, обозначени със звездичка, са задължителни!