НазадВ основата на нашия инвеститорски подход стоят:


  • Прецизното планиране на всеки елемент от цялостния проект.
  • Техническо изпълнение с водещи съвременни системи и технологии. 
  • Внимателна селекция на строителните материали.


Ние знаем, че високото качество на строителство осигурява комфорта и сигурността на обитаване, ниските експлоатационни разходи, дългия живот и архитектурната естетика на сградите. По-долу може да се запознаете с основните модели, по който създаваме модерен, комфортен и сигурен дом, които предоставя всички съвременни удобства за по-спокоен живот!

 
Изграждаме всеки наш проект с еднакъв подход и фокус към детайла, но знаем, че всяка сграда и всяка локация има своя характер, изисквания и специфики. Ето защо, конкретни детайли за това как изграждаме конкретната наша сграда, може да видите във всеки проект в рубриката "Как строим" и в "Актуално" с таг "Етап на завършеност". Конструкция


Монолитна стоманобетонна скелетно-безгредова конструкция със стени, изградени от керамични блокове. 


Конструкциите на сградите ни са осигурени на сеизмичност ІХ-та степен по скалата на Медведев - Шпонхойер - Карник.

Керамичните блокове са нашият избор за изграждане на сградите ни, тъй като са материал, който се използва от хиляди години в строителството, заради своята здравина и устойчивост на атмосферни влияния.

Материалът се усъвършенства непрестанно, спрямо променящите се и растящи изисквания. Неговите допълнителни естествени качества като топлоизолация, естествена климатизация, звукоизолация, здравина и екологичност, го правят изключително подходящ за създаването на комфортна среда за живеене в модерните ни жилищни сгради.  


За да осигурим и високото качество на тухлите, ние работим с доказани производители и доставчици в областта, като Wienerberger и подобни.

Ще откриете предимствата на този подход във всяка наша сграда, съобразено с изискванията на съответния проект. 

 Изолация
Един от най-важните елементи за комфорта и енергоефективността на дома е изолацията - както топло, така и звукоизолация. Ние от BLD сме избрали и тук изпитана система и доказани доставчици, които да отговорят и на най-високите изисквания. 


Нашият подход е да използваме интегрирана топлоизолационна система от марка с ниво на качество като BAUMIT и подобни. Системата се състои от фасаден експандиран полистирен /EPS– стиропор/ - 10 см, който се отличава с контролираната едрина на зърната. 


Полага се армираща стъклотекстилна мрежа за поемане на напрежения. Интегрираната топлоизолационна система е с гарантирани граници на скъсяване и удължаване при температурни промени.

Крайното покритие на Интегрираната топлоизолационна система е структурната мазилка - силиконова, силикатна или полимерна, която се отличава със следните качества - водоотблъскваща, негорима, устойчива на външни въздействия, еластична и с ниска склонност към замърсяване, много добра механична устойчивост и не на последно място – висока паропропускливост. 
 Дограма
В нашите проекти ние монтираме високо енергийно-ефективна 5 камерна или повече PVC или алуминиева дограма, с гарантиран произход.

Както за всичко друго в нашите проекти, така и тук, ние работим с висококачествени производители от класа на Schuco.

Дограмата обикновено е остъклена с троен стъклопакет – външно високо енергийно, средно бяло стъкло и вътрешно нискоемисионно стъкло, за намаляване на топлинните загуби през зимата и ограничаване преминаването на UV – лъчи и топлината през лятото.


Асансьори


Бързината и сигурността са основни характеристики при пътническите асансьорни уредби, но комфортът идва и от комбинацията с естетичен вид. Ето защо ние предпочитаме производители от ранга на KONE, OTIS, SCHINDLER или подобен клас (със съпоставими технически характеристики и параметри). 

Асансьорите, които монтираме в нашите сгради имат минимум следните основни характеристики:
- Автоматични врати, произведени от материал инокс.
- Луксозна кабина с облицовка от иноксови плоскости, с вградено огледало и дръжка инокс. Подът на кабината е спрямо архитектурния проект на конкретната сграда.
- Антивандални и съобразени с концепцията за осъществяване на „Достъпна среда” за хора с увреждания.

Инсталации

Водопроводна инсталация

Изпълняваме с висококачествени полипропиленови тръби от водещи европейски производители тип Енбра/ COES/ FV Plast/ Pipelife/ Instaplast или подобни (със съпоставими технически характеристики и параметри).

Монтираме водомери с дистанционно отчитане.


Канализационна инсталация

Сградната канализация изпълняваме от дебелостенни PVC тръби на водещи европейски производители тип PVC Капитан дядо Никола/ Пайп Индъстриал/ Pipelife или подобни (със съпоставими технически характеристики и параметри).

Електроинсталации

- Силнотокова инсталация - в апартаментите изпълняваме от мостов проводник. Монтираме апартаментни табла с предпазители, с дефектнотокови защити, ключове и контакти,  стълбищен автомат и осветителни тела по стълбището.


- Слаботоковата инсталация се изпълнява по проект за съответната сграда.

Интернет инсталацията изпълняваме обикновено с FTP кабел категория 5e.
Към всеки апартамент се монтира домофонна система.


Ниво на завършеностОбщи части 
Общите части на всяка сграда се довършват до най-малък детайл. Всяка сграда има свой собствен интериорен дизайн и ние държим той да е изпълнен по най-добрия възможен начин, като избираме съвременни и практични подходи за обзавеждането на частите, използвани от всички живущи в нашата сграда.


Апартаменти

В BLD знаем, че индивидуалният подход за нашите клиенти е много важен, ето защо оставяме възможността всеки да прецени как да бъде завършен неговият дом и предаваме нашите апартаменти съгласно българския държавен стандарт.


Подовото покритие е от циментова замазка – нивелирана и механично пердашена, за постигане на равна и гладка повърхност. За защита от ударен шум, под замазката, се полага звукоизолационна мембрана.

Стените и таваните са измазани с машинна гипсова мазилка, нивелирана, монтирани поцинковани ръбохранители. Монтираме проводници, съгласно проекта до конзолите на контактите и лампените излази, както и ключове и контакти. Монтираме розетка за интернет.

 

Изграждаме комин, необходим за вентилацията на сградата. 

Монтираме проводници за електрическо захранване и монтирани тръбни пътища за климатици за определен брой стаи, съобразени спрямо проекта и изисквания за съответната сграда. 

 Паркоместа и гаражи

Подовото покритие е с шлайфан бетон или унипаваж. 


Стените (ако има) измазваме с вароциментова мазилка по тухлени стени.


Таваните са от стоманобетонна плоча.


Монтираме необходими електро проводници, съгласно всеки проект до конзолите на ключовете и лампените излази. Монтираме и съответните ключове и контакти.Запитване

Всички полета, обозначени със звездичка, са задължителни!